Pages Menu
Categories Menu
Genieten van het moment

Genieten van het moment

Een tijdje geleden had ik een moment waar ik nog vaak aan moet denken, omdat het zo fijn was.
Dit wil ik graag delen en ik gun het iedereen om (vaker) zo’n moment te hebben.
Wat gebeurde er? Eigenlijk niet zo veel!
Ik liep van mijn woning naar de woning van een vriend, heerlijk in het zonnetje en dacht… helemaal niets! Of … toch wel… mijn enige gedachte was namelijk: goh, ik denk helemaal niets!
En voelde ook even of dit waar was. Het was waar. Er kwamen ook geen nieuwe gedachten op, ik voelde geen stress of druk in mijn lijf, liep lekker in een bepaald ritme en mijn benen zouden me wel gaan brengen naar de plek van mijn eindbestemming.
Hoe klein… maar ook: hoe moeilijk om dit te bereiken!
Want de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat dit soort momenten zeker niet elke dag voorkomen. Elke dag heeft weer doelen en je bedenkt vanzelf weer taken die gedaan moeten worden. En een bepaalde kwestie wil je toch nog even laten bezinken. En we pakken toch makkelijker de auto dan lopend op weg te gaan.
Bepaalde muziek helpt me wel om een dergelijke ‘state of being ‘ te bereiken, en ook lekker buiten zijn. Als ik opmerk dat de bomen in diverse kleuren in bloei staan, de vogels prachtig zingen ,me opvalt dat een slak precies voor mijn voordeur zich voortbeweegt en ik die liefdevol oppak zodat ik niet op hem trap… dan weet ik dat ik goed in mijn vel zit en met aandacht aanwezig ben. En hoe beter dit te bereiken dan in de natuur? Daar waar we mee verbonden zijn en waar we afhankelijk van zijn. Daarmee hebben we mooie dingen uit te wisselen.