Pages Menu
Categories Menu
Het Bezielingsspel

Het Bezielingsspel

Een tijdje geleden maakte ik kennis met het bezielingsspel. Dit spel gaat uit van de 4 elementen: vuur, aarde, lucht en water . Het mooie van dit spel is dat je via deze elementen en het stellen van (verdiepende) vragen verder komt en de vraag achter de vraag leert zien. Ook ben ik een voorstander van het inzetten van diverse opdrachten en spellen tijdens de coaching. De meeste mensen denken bij coaching aan het voeren van gesprekken.  Coachingsgesprekken, zeker als ze goed gevoerd worden, kunnen zeker veel waardevols / nieuws brengen.
Daarnaast is het boeiend voor klanten, daar waar ze zelf dingen kunnen ontdekken, om opdrachten en/of een spel in te zetten. Spelenderwijs komt er meer uit dan je denkt. Hiermee kan je vervolgens verder.
Verder ben ik ook wel een fan van Adriaan Hoogendijk. Hij is de grondlegger van de opleiding bij Vista Nova, die ik heb gevolgd. Een sterke kant van Adriaan is mijns inziens zijn filosofische insteek en het feit dat hij vragen kan  stellen of opmerkingen kan maken die niemand anders heeft gesteld / gemaakt. Daar houd ik wel van  Ook van de speelsheid die nog in hem zit. Zelf betrap ik me ook wel eens op die filosofische en speelse kant. Een kwestie van een gezonde, respectvolle nieuwsgierigheid en je verwonderen over het leven.