Pages Menu
Categories Menu
Echt gaan voor wat je wil

Echt gaan voor wat je wil

Een mooi voorbeeld uit mijn werkervaring; ik herinner me het nog heel goed :
Ooit had ik een klant, die al een tijdje niet aan het werk was door moeilijke privé omstandigheden., hetgeen ziekte tot gevolg had. Hierdoor kon hij niet werken en belandde hij in de Ziektewet.
Na ruim 1 jaar was hij er zo bovenop gekomen dat hij er weer klaar voor was om de arbeidsmarkt op te gaan. Hierbij mocht ik hem helpen.
Op de vraag wat hij wilde gaan doen, was het antwoord: ik wil bij het Leger des Heils gaan werken als… (baan noem ik niet, om privacy redenen).
In deze uitspraak zat al veel energie, dat kon ik merken. Op de volgende vraag, welke sollicitaties hij had gedaan, antwoordde hij: Ik heb 1 sollicitatie gedaan, namelijk bij het Leger des Heils. Ik vroeg hem of het dan niet verstandig was, om ook nog andere sollicitaties te doen (ook gezien de eis van het UWV). ‘Nee, hoor’, antwoordde hij, ‘Ik ga alles op alles zetten om die baan te krijgen en ik zal hem hebben, ook! ‘
Ik legde hem uit wat de bedoeling was van het tweede spoor traject dat vanuit het UWV was gestart (destijds: 1 sollicitatie per week) en hij bleef bij zijn overtuiging dat hij zich volledig wilde richten op het Leger des Heils, kostte wat kost. Hij kon niet volledig voldoen aan alle eisen behorende bij de baan, maar had daar een passende oplossing voor.
De klant verdiepte zich in het Leger des Heils, stelde met mijn coaching een zeer passende, motiverende en wervende sollicitatiebrief op, bracht deze persoonlijk bij de balie en had vervolgens ook wat vervolgacties om de sollicitatie succesvol te maken.
En hij werd aangenomen!
Een beter pleidooi voor weten wat je wil, je daarop richten, je volledige energie daarin steken kan ik je niet geven.
Voor mij als coach was het weer een leermoment om me te laten meebewegen met de klant en me te laten verrassen door wat dit opbrengt.
Hopelijk geniet deze meneer nog lang van zijn succes!